Ιεροπούλου Εύα

Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μουσικοπαιδαγωγικά και βιολοντσέλο.

Διδάσκει βιολοντσέλο, και μουσική – θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας, που έχουν ιδρύσει με τον συνθέτη Κώστα Μπραβάκη.

Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά.

Έχει εκδώσει πέντε μουσικά CD, με δική της μουσική και στίχους: «το

πράσινο μούσκαρι-ό» 2001, «τα πώς και τα γιατί» 2003, «ο Ίκαρος Ποντίκαρος», 2009, “το μικρό σπίτι της Νίνας” 2010, “η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες” 2011.

Έχει επίσης εκδώσει πέντε βιβλία για παιδιά: «το μικρό σπίτι της Νίνας», 2008, εκδ. Επόμενος Σταθμός, «ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα», 2008, εκδ. Μεταίχμιο, «ο άλλος μου εαυτός», 2009, εκδ. Άγκυρα, «τι τρέχει με το τηλέφωνο;» 2010, εκδόσεις Άγκυρα, “το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα” 2013, εκδόσεις Μεταίχμιο, “Das Luftkugeldorf” σε ομαδική έκδοση από το γερμανικό εκδ. οίκο Grossen Wahn Verlag ενώ τον ερχόμενο Φεβρουάριο αναμένεται η κυκλοφορία της ιστορίας

“το Φουσκοχώρι” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και η κυκλοφορία στη Γερμανία από τον εκδ. οίκο Grossen Wahn Verlag της παιδικής ιστορίας “ο Ασπρογένης”.

Με το οικογενειακό μουσικό-θεατρικό σχήμα The Family Sound Machine έχει δώσει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη τις Βρυξέλλες και πολλές πόλεις της Ελλάδας παραστάσεις για παιδιά βασισμένες στη δραματοποιημένη απόδοση των βιβλίων της.

Διδάσκει μουσικοπαιδαγωγικά στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Μουσικό Σχολείο Σείριος και Δημοτικό Ωδείο Νάουσας.

Περισσότερα στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.evaieropoulou.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απάντηση