Αθανασοπούλου Ρένα

Βιογραφία

Η Ρένα Αθανασοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αριστούχος διπλωματούχος Λυρικού Τραγουδιού και αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας (ανώτερα θεωρητικά μουσικής). Παράλληλα έχει κάνει σπουδές πιάνου τα έτη 1989-2003 και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικής, θεάτρου και κινηματογράφου, καθώς και μαθήματα Jazz Τραγουδιού και Αρμονίας. Επίσης έχει σπουδάσει Θέατρο στο Πανεπιστήμιο Frei του  Έχει παρουσιάσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνθέσει μουσική για κινηματογράφο και θέατρο, καθώς και για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Το 2006 κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρεία «Renavox» το πρώτο της CD με κινηματογραφικά τραγούδια με τίτλο «Πολύχρωμες νότες σε λευκό πανί». Έχει παρουσιάσει πλήθος συναυλιών με κινηματογραφικό ρεπερτόριο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον ασχολείται με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και τη φωτογραφία, καθώς και τη διδασκαλία μουσικής και θεάτρου.

Εργογραφία

Μουσική δημιουργία  : «ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΙ » CD με τραγούδια από τον Παγκόσμιο και Ελληνικό Κινηματογράφο . Παραγωγή  : «RENAVOX» Πολιτιστικές Δραστηριότητες-Εκδόσεις.

Βιβλiογραφία  : Συμμετοχή της Ρένας Αθανασοπούλου στο βιβλίο της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου «Η τέχνη του δράματος στην εκπαίδευση» (εκδόσεις Μεταίχμιο) με τη συγγραφή ενός εκπαιδευτικού δράματος για την ευθύνη του επιστήμονα πάνω στο θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Βίος του Γαλιλαίου».

Φιλμογραφία  : Συμμετοχή στη Γερμανική ταινία μικρού μήκους του Didi Hopf «Ο Mπλέ Μαυρίκιος». Η Ρένα Αθανασόπουλου συνέθεσε και εκτέλεσε τη μουσική της ταινίας, μετέφρασε στα ελληνικά τους υπότιτλους και εκπροσώπησε την ταινία στην πρώτη της επίσημη προβολή που έγινε στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νάουσας το 2005.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απάντηση