Αυτζής Μερκούριος

Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Μετε-κπαιδεύτηκε σε θέματα Γενικής Αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και είναι κάτοχος Master Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1987 εργάζεται στην Α/βάθμια Εκπ/ση. Την οχταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρι-κό εργαστήρι Δήμου Μάνδρας Αττικής. Το 1994 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά με το ανέκδοτο θεατρικό έργο «Αν τα παιδιά ’χτιζαν το αύριο», εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνολικά μέχρι τώρα έχει τιμηθεί τρεις φορές. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του “Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου”, της “Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς”, καθώς και στο βιβλίο “Η Γλώσσα μου” της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού.

Παράλληλα με τα διδασκαλικά του καθήκοντα επισκέπτεται δεκάδες άλλα σχολεία, κουβεντιάζει με τους μαθητές κι αναπτύσσει μαζί τους δραστηριότητες με εργαλείο το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα που αφορούν τη λογοτεχνία για παιδιά και νέους, οι ανακοινώσεις του συμπεριλαμβάνονται στα πρακτικά των ημερίδων.

Το 1998 γίνεται μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) και από το 2002 μέχρι το 2006 συμμετέχει ενεργά στο Δ. Σ. του ως Σύμβουλος. Σήμερα είναι ο Έφορος του μη κερδοσκοπικού αυτού σωματείου.

Εργογραφία

  1. Ιστορίες που λαμπυρίζουν με τον Ήλιο, το Φεγγάρι και τ’ Αστέρια, Ελληνικά Γράμματα, 1999.
  2. Ουρανοκαμώματα, Ελληνικά Γράμματα, 2000.
  3. Το τραγούδι του κότσυφα, Μίνωας, 2000.
  4. Ο Σοφούλης της Βίβλιπουτ, Μίνωας, 2000 (εξαντλημένο).
  5. Ώρα Καλικαντζάρων, Ελληνικά Γράμματα, 2000.
  6. Ώρα Λαμπρής, Ελληνικά Γράμματα, 2001.
  7. Η μαμά πάει σχολείο, Ελληνικά Γράμματα, 2002.
  8. Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου, Ελληνικά Γράμματα, 2004.
  9. Όστρακο στα μαλλιά (μυθιστόρημα), Ψυχογιός, 2008.
  10. Οι πινελιές της Ελίνας, Πορτοκάλι, υπό έκδοση.
  11. Τα Χριστούγεννα του Αράπη, Ψυχογιός, 2008.
  12. Ένα …ψυγείο για τον Ορφέα, Ψυχογιός, υπό έκδοση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απάντηση