Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας

Στοιχεία Συλλόγου

Διεύθυνση: Φυτειά Ημαθίας, Κοινοτικό Κατάστημα ΤΘ 149.

Τηλέφωνο: 6972549557.

Πρόεδρος: Βουδούρης Αθανάσιος

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ξυνάδας Εμμανουήλ.

Περίληψη με τους σκοπούς και τους στόχους του σωματείου

Η “Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας” ιδρύθηκε το 2008, με έδρα τη Φυτειά Ημαθίας. Σκοπός της Εταιρείας, είναι η συμβολή στη μελέτη, διάσωση και διάδοση της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ημαθίας και των γειτονικών περιοχών, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς. Για την προώθηση και την επίτευξη των σκοπών του Σωματείου, πραγματοποιούνται οι παρακάτω ενέργειες, όπως προβλέπεται στο 3ο άρθρο του καταστατικού του :

α) Δημιουργία επιστημονικού περιοδικού (οργάνου του Σωματείου), στο οποίο θα δημοσιεύονται ατομικές και συλλογικές μελέτες, που θα συμβάλουν στην προώθηση του σκοπού του Σωματείου. β) Διοργάνωση επιστημονικών Συνεδρίων, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Διαλέξεων και Εκπομπών με την παράλληλη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. γ) Δημοσίευση των ερευνητικών πορισμάτων σε ειδική σειρά εκδόσεων του Σωματείου. δ) Συγκέντρωση υλικού που εξυπηρετεί τους σκοπούς του Σωματείου (εγγράφων, παλαιτύπων, φωτογραφιών, κ.λ.π.) και δημιουργία βιβλιοθήκης με συναφές περιεχόμενο (σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βεροίας και τα Γ.Α.Κ. Ν. Ημαθίας). ε) Ενίσχυση επιστημονική, ηθική και υλική συναφών άλλων Σωματείων – Ιδρυμάτων κ.λ.π., με παρεμφερή χαρακτήρα, τα οποία υπηρετούν τον σκοπό του Σωματείου. στ) Παροχή ενίσχυσης (οικονομικής, παροχή αρχειακού υλικού κ.λ.π.) σε ερευνητές που ασχολούνται με θέματα που προωθούν τους σκοπούς του Σωματείου. ζ) Εκπόνηση ειδικών ερευνητικών προγραμμάτων.

Μέλη της «Εταιρείας» μπορούν να γίνουν ύστερα από πρόταση τριών μελών, όσοι ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με θέματα που προωθούν τους παραπάνω σκοπούς, και συγκεντρώνουν τα κατά τον νόμο απαιτούμενα προσόντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απάντηση