Διαμαντόπουλος Διονύσης

Ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος είναι δάσκαλος με καταγωγή από τη Μελίκη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Είναι, επίσης, διπλωματούχος διετούς μετεκπαίδευσης του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός διπλωματούχος Παιδαγωγικών του ΑΠΘ.
Επιμορφώθηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας (School of Education) και παρουσίασε εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών σχετικά με τη διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών.

Έχει αυτόνομο συγγραφικό έργο με δημοσίευση σειράς παιδαγωγικών άρθρων σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει εκδώσει και δύο παιδαγωγικού περιεχομένου βιβλία:
1. «O δυσλεκτικός μαθητής. Θεωρητική προσέγγιση και παιδαγωγική αντιμετώπιση», Εκδόσεις Φυλάτος 2014
2. «Το παιχνίδι. Ιστορική εξέλιξη-ερμηνευτικές θεωρίες-ψυχοπαιδαγωγικές επιδράσεις», Εκδόσεις Πουρναράς 2009
Εργάστηκε σε σχολεία της Γενικής και της Ειδικής Αγωγής και υπηρέτησε τη δημόσια Α/θμια Εκπ/ση από τις θέσεις του Υποδ/ντή του 8ου Δημ. Σχολείου Βέροιας, του Δ/ντή του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, του Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, ενώ από το 2010 είναι  Δ/ντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απάντηση