Σημάκη Νόνα

(Παγώνα Σημάκη, γεννημένη το 1965 στην Βέροια, Ελλάδα)

Η Νόνα Σημάκη ζει από παιδί στην Γερμανία και από μικρή ηλικία ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον για την λογοτεχνία.

Το 2000 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο. «Aγάπα, η τέχνη της αγάπης χωρίς όρια» το οποίο περιλαμβάνει διαλογισμούς και πνευματικές ασκήσεις. Το επόμενο βιβλίο της «Αστέρι της θύμησης» ακολούθησε το 2011 με πρακτικές διαλογισμού και καθοδήγηση. Την ίδια χρονιά εκδόθηκε η ποιητική συλλογή  « Ο πόνος του κήπου με τα τριαντάφυλλα». Ένα χρόνο αργότερα τα ποιήματα «Η επιλογή είναι δική σου» και η «Έγερση του Φοίνικα» από το τελευταίο της βιβλίο χορογραφήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο Lokremise στο θέατρο του St. Gallen (Ελβετία). « Τα φτερά του παγωνιού», μια συλλογή της ποίησης και των αποφθεγμάτων της Νόνας εκδόθηκε το 2013. Τον Δεκέμβριο του 2015 η Νόνα Σημάκη παρουσίασε το πρώτο της μυθιστόρημα «Το μονοπάτι της Κασσάνδρας».

Εργάζεται επίσης ως δημοσιογράφος και αρθρογράφος αρθρογραφώντας στο περιοδικό lifestyle TOP DORTMUND παρουσιάζοντας συνεντεύξεις και κείμενα.

Η Νόνα Σημάκη έχει από το 1990 εκπαιδευτεί στο Bujinkan Budo Taijutsu  και το 1993 ίδρυσε το Bujinkan Tenshi Dojo Dortmund .Έχει λάβει τον υψηλότερο βαθμό στο Bujinkan (15ο Dan) καθώς και  το Βραβείο του Χρυσού Δράκου  το 2013 από τον Δρ. Hatusmi Masaaki  τον δάκαλο του Bujinkan. H Νόνα έχει επίσης λάβει το βραβείο ‘’Shin Gi Tai Bufu Ikkan Menkyo“ για τα ξεχωριστά της χαρίσματα.

Ο Κύπριος μυστικιστής Dr. Stylianos Atteshlis, ευρύτερα γνωστός ως Δάσκαλος έγινε ο πνευματικός της μέντορας. Εμπνευσμένη από τις διδαχές του η Νόνα ανέπτυξε την Πνευματική της Φιλοσοφία που ονομάζεται Ουσία-Το σύστημα της αυτογνωσίας.

Η φωτογραφία και η ζωγραφική είναι τα μεγάλα πάθη της Νόνα. Πολλές από τις φωτογραφίες της έχουν εκδοθεί από την δουλειά της «Ημερολόγιο και αποφθέγματα»(Ημερολόγιο και αποφθέγματα)

«Aγάπα, η τέχνη της αγάπης χωρίς όρια»

ISBN978-3-941653-09-2

«Αστέρι της θύμησης»

ISBN978-3-941653-08-5

« Ο πόνος του κήπου με τα τριαντάφυλλα»

ISBN978-3-941653-11-5

Ημερολόγιο και αποφθέγματα

Η λέξη του τριαντάφυλλου

ISBN: 978-3-941653-32-0

Γάτες και Ένας σκύλος

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Απάντηση